Kommentarer
Litet långrandig. Blir säkert rappare och rappare efter några spelningar. Trevligt med småbord i foajén även om där är trångt.
Kort, vi tyckte att allt var mycket bra, möjligen hade vi lite svårt att höra alla skådespelarna tydligt. Men pjäsen var allvarlig och angelägen idag. Och skådespelarna gillade vi, speciellt Cecilia Frode.
Aktuellt tema! Rolig scenografi med DNA-spiralerna! Playhouse har nog Stockholms elegantaste salong just nu. Att bestämma sig för om 'you' ska bli 'du' eller 'ni' på svenska verkade lite svårt några gånger men fina prestationer av skådespelarna.
En del av framställningen gick inte fram pga vissa aktörer pratade tyst eller otydligt.Satt på rad 7
Märkligt att ha rök på scenen när det är förkylninfstider ( förstod aldrig hellet syftet med röken vad det bidrog i pjäsen) Marginell kommentar förvisso men dock
Utmärkt bra!
Spännande och tankeväckande.
Skådespelarna var fantastiska, inte minst Cecilia Frode. En mycket sevärd pjäs! En reflektion är att garderoben stoppade upp kraftigt då vi skulle gå, kanske borde ordna två köer dvs en för garderob och en som kan gå rakt ut på gatan förbi garderoben
Motsvarade alla förväntningar
Riktigt bra underhållning med fantastisk enkel men bra scenografi! Bra story Bra lokal med bra luft trots att det var fullsatt
Pjäsen berörde oss till tårar. Fortfarande högst aktuella ämnen som medmänsklighet,etik och samhällsutveckling
Tänkvärd med många bottnar
En intressant föreställning om ett viktigt ämne. Själva föreställningen var väl sammanhållen. Det märktes vid några tillfällen, att den ännu inte spelats så många ggr ännu - alla repliker "satt" inte. Fiffig scenlösning med DNA-spiraltrapporna.
Härlig,riktig teater
Cecilia Frode gav en fin och intressant bild av Rosalind Franklin. Jim Watson lite av en mycket begåvad kuf. Den verklige Francis Crick var högljudd, överlägsen, ytterst aktiv, ständigt pratande. "It was like sitting at the side a nuclear reactor".
Cecilia Frode var superbra, rollen var som gjort för henne.
Bra och viktig pjäs... dock kanske inte den optimala pjäsen att se en "festlig lördagkväll"?? Men som vanligt hos Playhouse bra skådisar och en modern och "nära teaterupplevelse??
Allt helt perfekt utom möjligen den kaotiska garderoben - verkar vara för liten för teatern?
Bland det bästa jag sett. Avskalad scenografi. Briljant dialog och fint samspel mellan skådisarna.
Trång bar, lång kö till garderoben efteråt, dålig lutning i salongen så jag såg dåligt pga huvud framför, bra budskap och bra pjäs, men inte rolig, tungt manus, fackorgan haglade, bra skådespelare, kunde lyft fram tydligare att Frode riskerade hälsan
En väldigt bra förställning som väcker tankar kring hur mycket som förändrats sedan 50 talet och hur mycket som ändå återstår att göra.
Fantastisk bra föreställning, bra skådespelare och bra samspel på scenen. Bra användning av hela scenen. Intressant berättelse som illustrerar hur könsmaktsordningen har påverkat och fortsätter att påverka arbetsvillkor olika för män och kvinnor.
Fantastiskt duktiga skådespelare, aktuell och tänk värd pjäs med djup, att man kan lära in alla svåra repliker otroligt bra .
Toppen att man avstått från skrattretande och kliche´artade attribut, som ofta finns i film från laboratoriemiljö! Kände igen flera gamla kollegor i publiken, som jobbat m forskning på lab. Cecilia Frode fantastisk, rollkaraktären en riktig forskare*
Fanns några sekvenser där jag upplevde den som långdragen. Långa stycken med "kemiprat" som inte tillförde handlingen så mycket. Eller så tillfördes mycket til handlingen, men jag uppfattade inte det för att jag inte förstod vad som sades?
Ett lika aktuellt ämne idag.
Jätte kul att få insikter om en kvinna som gjort skillnad i historien
Njutbart att få sitta i en komfortabel salong och få uppleva briljant skådespeleri. Dekoren var påhittig!
Cecilia Frodes repliker var delvis svåra att uppfatta för en i sällskapet med hörselnedsättning.
En utmärkt pjäs som belyser många aspekter i forskarvärlden inte minst att det behövs både empiriker som tar fram data men också teoretiker och modellbyggare som helst kan föra en dialog. Kunskapbehovet gäller för alla!
jag blev tagen av den historiska berättelsen av hur man hittade DNA och Rosalind Franklins betydelse i processen.
Mycket trevlig teatersalong, toppklass. Gillar satsningen på nyskrivet. Det är lite struligt att få ut kläderna från garderoben med mycket köer.Servicen från personalen var dock bra. Tack för en trevlig kväll.
Bra initiativ till Cecilia Frode. Hon kunde vara så spänd, avstängd, och fokuserad, nördig som en forskare troligtvis är. Hennes ögonmimik/kroppsmimik är oslagbar. Tragiskt att hon gick bort vid så ung ålder. Me4n pjäsen belyser ett problem historisk
Vill beställa fler alternativ fr barmenyn på nätet i förväg.
Intressant ämne! sa en hel del om gubbväldet inom forskningen då. Jag tror inte att det skett någon fantastisk förändring sedan dess tyvärr.
Temat ständigt aktuellt- bortglömda kvinnor. Jag läste boken den dubbla spiralen när den kom ut i svensk översättning så det blev en kompletterande bild till James D. Watsons beskrivning av det vetenskapliga genombrottet. Scenografin genial.
Stark relevant pjäs.
Stark relevant pjäs.
Intressant och relevant pjäs
Tankeväckande! Fint att behandla detta autentiska ämne! Programmet var litet futtigt med berättelsen om det som skedde! Jag såg pjäsen 2 gånger, bjöd barn o barnbarn 17 o 20 år sista gången. Alla förtjusta! Ämnet aktuellt o behandlas på deras skola
Rykande aktuell! Alternativa fakta, genusfrågor och intressant välspelad historia.
Fantastiskt bra föreställning!
Proffesionellt framfört. Kostym, scenografi, ljus mm. Välrepeterat och regisserat. Briljanta prestationer från hela ensemblen. Pjäsen lämnade många tankar, vilket är tecken på bra pjäs.
Mycket intressant pjäs som byggde upp en komplex Dr. Franklin och gav intressanta inblickar.
Underbar
En fantastisk föreställning! Utmärkta skådespelarprestationer!
Tyckte allt var mycket bra! Gillade hur upplägget var gjort, tyckte även att det var en rolig detalj att de gick som DNA stukturen på slutet! Det ända jag kände att jag sakna var att jag skulle ha velat ha en liten större bild på fotot :)
Pjäsen tog upp ett intressant ämne. Tiden bara flög iväg! Fler sådana pjäser (om det finns)!
Cecilias röst var ibland svår att höra
Utmärkt skådespeleri av ALLA! Utmärkt scenografi, regi, ljus, tempo, samspel och en magisk närvaro, Tack, för en mycket tänkvärd föreställning.A.G.
Bra upplägg rolig men enkel scenografi
Blir nyfiken på historien och vill ta reda på mer. Karaktärerna gestaltade med omsorg.
Bra val av Cecilia Frode:rätt sorts kantighet. Smarta spiraltrappor! Gråskalorna i pjäsen hann framträda, inte bara svart/vitt. Underligt nog en väldigt vacker föreställning.
Man behöver inta ha alltför djupa kunskaper om DNA-forskning för att gripas av Rosalind Franklins öde eller pjäsens budskap.
intressant!
Pjäsen var lite sövande.
Jag fick inte de av mig beställda platserna,sämre! Ibland talade skådespelarna för fort. Jag kan inte tänka mig en föreställning med paus då det är alldeles för lite plats i foajén.
Föreställningen förmedlade väl en lång rad perspektiv, utmanade mig själv i tanken och reflektion för de egna barnen.
Alla fina recensioner uppfylldes med råge.
Jag och min man har varit på de flesta av era uppsättningar de senaste 4 åren. Den här pjäsen och uppsättningen passade inte mig eller min man och vi tyckte inte heller att den passade in på Playhouse.
Jag tycker om föreställningen och teatern! Vill gärna besöka teatern igen! Bra om vi kan få mail angående kommande program
Bra ämne att göra pjäs om och uppmärksamma Rosalyn. Starkt agerat av Frode med svåra repliker. Kändes dock lång. Bidragande var låga säten och trångt för benen
Enkel och fint sceneri. Genomgående bra karaktärer av skickliga skådespelare.
Bra balans mellan olika aspekter av forskning och livet.
Så bra! Var helt absorberad från början till slut!
Läste boken Rosalnind Franklin 1999. Den svenska versionen var torr, tråkig. Inte värt pengarna. Tyvär..
Första gången vi var hos er, jätte trevligt
Tankvärt och på sätt och vis fortfarande aktuellt i vissa sammanhang...kvinnor måste bevisa flerfalt att de är bra. Jättebra föreställning!
Det var en MYCKET STARK föreställning som påverkade mig och min 23-åriga dotter djupt. Min dotter studerar vid Karolinska Institutet och är på väg in i forskarvärlden. Hon kommer att bära föreställningen med sig. Tack för att ni satte upp pjäsen!
Fantastisk!
Jag var på föreställningen med min 20-årige son och våra samtal inför och efter gör mig glad och förhoppningsfull inför framtiden
Jag tyckte mycket om föreställning,salong, scen etc, mycket nöjd med föreställningen. Samma linje som film som visar kvinnor som negligerats, kodknäckare i England andra världskriget.
Fantastiskt bra och angelägen pjäs.
Klart sevärd med lysande skådespelare
Över förväntan bra.
Något av det proffsigaste jag sett - men jag vet ju sedan tidigare att er föreställningar håller mycket hör klass.
Allt var till största belåtenhet o C. Frode magnifik!!
Bra att man belyser Rosalind Franklins betydande roll i upptäckten av dna. Det skrivs alldeles för lite om det. Inte ens Nobelmuséum nämner hennes namn..Kvinnorna i historien försvinner. Jag är astmatiker och hade det svårt med rökpuffarna i salen.
Välkomnande delaktighet jag gick ensamen men kände mej inte ensamen. Rekomenderar till mina vänner
Bra med det efterföljande panelsamtalet (8 mars), som var intressant och fördjupade upplevelsen av föreställningen. Bra moderator!
Föreställningen i sig var mycket bra, MEN rökmaskinen gav mig astmabesvär som jag fortfarande lider av nu, dagen efter. Not cool.
Ljuset för starkt, blev trött i ögonen. I övrigt var allt mycket bra!
Älskar det lilla formatet, nära publiken med angelägna, moderna pjäse lite off-Broadway, och höglassiga skådespelare.
En positiv överraskning i alla bemärkelser. Härlig lokal där arkitekt och inredare funnit briljanta lösningar och format en lokal som publiken kan uppskatta.Det finns all anledning att återkomma till såväl teatern som restaurangbesöket .
Riktig bra.Jag alltid varit intresserad av Franklins DNA-forskning.Tyvärr kommer det inte fram om varför Sv Akademin valde ge Nobel pris-et till vetenskapliga bedragarna. Det kommer inte heller ut om hur viktig DNA-upptäck varit för ensam gravida.
Som helhet ett suveränt koncept, vi gick hem mycket nöjda. För att inte tala om maten d.v.s. Biffen
Kul med de olika spiraltrapporna, där skådespelarna kunde vara i väntan på sina repliker.
Vi hann tyvärr inte få vår mat. Det var en besvikelse. Fick dock kompenserande tacos. Men, säg till den annars väldigt trevliga personalen att informera och vara mer närvarande. Nu kanske det var man fall denna kväll.
Mycket tänkvärd. Intressant att den bygger på en autentisk händelse.
Det blev aldrig några riktigt "elektriska" sekunder då allting stannade upp. Kan förbättras!
Jättebra men vi själva var inte på topp. Kanske betyget blivit ännu bättre om vi varit piggare. ;-)
Programhäftet borde innehålla kort information om författaren, vem hon är, såsom ålder, nationalitet, vad hon skrivit i övrigt och ev. andra relevanta/intressanta data.
Intressant, bra dialog bra skådespelare!
Bästa föreställningen jag sett på länge. Rekommenderar till vänner.
Mycket sevärd, både skådespelarprestationer och kvinnogestalt.
I varje bemärkelse suverän föreställning!
Gillade stämningen i bar- och restaurangdelen. Kändes intimt och trevligt. Annorlunda i en positiv bemärkelse.
Bakgrundsljudet var lågt. Först trodde jag att det var en mibilsignal jag hörde, vilket bara var irriterande. Sedan tyckte jag det lät som folk pratade i serveringen under föreställningen, viket oxå var irriterande. Men det kanske också var bakgrundsljud
Ljudet gick inte fram ordentligt.
Fantastiskt föreställning som berör. Blir beklämd över hur kvinnor behandlas och att inte mycket har hänt.
Min har en hörselnedsättning, tips införskaffa något till de som har hörselnedsättning så de kan höra allt som sägs.
Cecilia Frodes roll kan inte ha varit lätt att gestalta, men jag tyckte hon klarade det bra.Även männens rolltolkningar var bra.
både rolig och tänkvärd
Imponerande bra skådespeleri i en riktigt välskriven föreställning.
En mycket bra föreställning med fantastiska skådespelare och spännande scenografi. Över 60 år efter händelserna finns det alltjämt liknande problem i forskarvärlden, där jakten på resultat och svar ger banbrytande resultat men också skördar offer.
Bra tempo, rapp dialog och bra skådespelare! Intressant ämne, dagsaktuellt på flera plan.
Underbar föreställning
Maten var dålig, kommer undvika att äta där igen. Räksmörgåsen s var beställd ersattes m kräftstjärtar från burk vilket var en besvikelse och det smakade inte bra. Charkbrickan o hamburgarna var också tråkiga.
En riktigt bra föreställning. Bra tema.
Fantastiskt föreställning!
Ni har en bra teater, med intressanta och väl genomförda pjäser, men logistiken..Numera hänger vi inte in kläder, och har svårt att ut efter föreställning(!) något ni bör organisera!
En bra föreställning som förhöjdes med pga att den är verklighetsbaserad.
Duktiga skådespelare med dialogen i fokus. Ingen "insmickrande" pjäs, men bra uppsatt.
Alla skådespelare var proffsiga i sitt utförande , och dom kunde få ut mycket till oss som såg föreställningen.
En kort paus hade varit skönt.
intressant pjäs
Lite seg inledning, med lite fyrkantiga överspelade roller. Resterande del utmärkt. Lagom längd och skönt slippa pausen - skapar mer närhet, fokus och direkthet utan paus.
Föreställningen var mycket bra. Bra teater Bra manus Bra rollprestationer
Såg med förväntan fram emot att få se och höra Cecilia F m.fl Vi satt på 10 raden, hörde knappt ett ord. Männen hördes, men inte hela tiden. Cecilia var tydligen förkyld, och det var fler än vi som missade innehållet. Tyvärr
Mycket bra föreställning. Bra scendekor.
Bilden Fotografi 51 borde åtminstånde vid något tillfälle projiceras på den mörka väggen i bakgrunden Ni borde ha en mer korrekt versionav Watson-Crick modellen Ögonblicket då Watson upptäcker att de två basparen är identiska borde ha fångats i deta
Intressant innehåll! Måste läsa mer om detta. Cecilia Frode tolkade rollen suveränt. Spännande scenografi. Playhouse är en trevlig bekantskap! ??
se mina ord i rek till de 5 jag tipsat från drhj@jablonski.se
Så tänkvärd och mera att lyssna på än rörelser på scenen. Gav lugn att reflektera under pågående spel.
Intressant tema, välspelat, tydlig enkel scenografi, duktig ensemble.
Mycket bra uppsättning. Lagom lång föreställning och ingen paus.
Bra och tänkvärd föreställning.
Fantastiskt bra föreställning. En historia om kvinnor i forskarvärlden då (och nu)
Mycket fin teater om ett intressant problem (jag är själv naturvetare).
Motiverade skådespelare som gjorde bra rollgestaltningar. Ett manus baserat på ett verkligt fall i en stor vetenskaplig fråga, där en individ manövreras bort och dessutom tragiskt dör.
Intressant tema både om forskning och man -kvinnofrågor
Ännu en bra föreställning på Playhouse!
Bättre än väntat ,kommer gå igen på teatern
Det smarta upplägget av regi och scenografi gav föreställningen högt tempo och tydlighet.
Suverän föreställning, med väldigt fina skådespelarinsatser. Fin dialog, tänkvärt innehåll
Ev väl framställd pjäs med mycket stort vetenskaps- historiskt värde
Intressant tema, halvintressant genomfört.
Spännande historik och fortfarande aktuella ämnen. Kul att ha upptäck Playhouse, blir fler gånger!
Skulle vara kul med sånger och inte bara manusläsning. Dessutom var skådespelarna rätt så normativa. Annars mycket, mycket bra!
aktuellt ämne bra skådespelarinsatser
Intressant och välspelad teater med genialt sceneri. Inte bara en konstnärlig upplevelse utan också ett historiskt dokument som bör lyftas fram.
Tjatigt och långdraget.
Föreställningen blev en stor besvikelse eftersom mer än hälften av Cecilia Frodes repliker kunde jag inte höra. Varför har ni inte minkar?
Vi (tre pensionärer) var mycket förtjusta i föreställningen. Två av oss hade ibland lite svårt att höra Cecilia Frode. Det hade varit bra om lokalen haft hörslinga. Vi kommer med glädje att rekommendera vänner och bekanta att se pjäsen.
Uselt manus. Ocharmigt. Utan känslor - inga tårar, inget skratt, ingen nerv, nollställt. Tråååkigt. Däremot en fin lokal, och mysig omgivning. Minimalism kan vara effektfullt. Men här blev det bara trist. Mitt livs tråkigaste scenupplevelse!
wow, riktigt urbra! Önskar få biljetten som pdf.
Nej, bara att den – och själva ämnet – förtjänar en större publik!
Garderob och biljettkontroll ihop ger onödiga köer. Placeringen stoppar också upp in- och utgång.
Intressant problematik, engagerade skådespelare, möjligen kunde man strukit lite text. Annars samlad energi, hög närvaro och intelligenta scenlösningar. Cruse och Frode mycket bra.
I början svårt att höra när ni stod långt bak, en mansröster var dov, svårare att höra.
Proffsigt ,tydligt,rappt och välspelat. Kommer att rekommendera Fotografi 51 till våra vänner
Jag tyckte om att få forskarvärlden belyst samt ssk då den kvinnliga förskaren. Hoppas att det i dagsläget är fullt accepterat och jämställt mellan kvinnliga och manliga forskare. Fortfarande tror jag dock intriger och konkurrens kan förekomma. Forsk
Kan rekommenderas.
Välspelad, gripande och tankeväckande! En eloge till fantastiska skådespelare, en grym scenografi och en mycket bra ljussättning!
Snygg föreställning rent visuellt! Ganska mycket och snabb text, krävande även för publiken, om man inte är så insatt i DNA och forskning mm. Hängde dock med, men man kan inte direkt slötitta, man får skärpa sina sinnen!
En fantastisk föreställning som gav djup åt karaktärerna och historien. En avskalad och vackert koreograferad föreställning som jag njöt av. Lite strul med att ladda hem och skriva ut biljetten. Men ingen större fara. Det luktade gott från NY.
Vi uppskattade föreställninvgen . Undrade lite om man helt kan tillgodogöra sig. Pjäsen utan viss bakgrundskunskap i ämnat..
Tänkvärt att pjäsens amne är så aktuell. Den utspelar sig ju för 60 år sedan.
Fängslande berättelse framförd på ett förnämligt sätt av en fantastisk ensamble
Det var en upplevelse att besöka teatern. Föreställningen var fantastisk, så bra skådespeleri och lågmäld scenografi. Det hände något på scenen hela tiden.
Fantastisk skådespelarprestation, framförallt av Cecilia Frode. Läcker scenografi o koreografi. DNA-trapporna var genialiskt. Att männen klättrade upp och ner i dem men aldrig doktor Franklin! En underbar kväll
en berörande föreställning,
Gick dit och hade inga förväntningar. Extremt positivt överraskad. Tack.
Tät, intensiv, härligt flöde, allvar med plats för lite skratt
Intressant och aktuellt ämnesval. Teatern fyller en viktig plats i Stockholms teaterliv..
Gillar formen som "livet är underbart" bättre. Den var fantastisk med publikinteraktiviteten. Kunde vara ert signum! ??
Viktigt budskap, bra skådespelare. Tråkigt utnyttjande av scenen för mycket dra skåpen, öppna dörrar, upp med mikroskop etc
Lite stökigt vid garderoben. Fick ingen bricka.
Bra att ni tagit upp detta tema!
Spiraltrapporna utgjorde en snygg scenografi. Dna-spiraler!
Han som spelade Wilkins var helt otrolig
Mycket bra!
Oerhört intressant och välspelad!
ljudet var inte helt ok tyckte jag svårt att höra när skådespelarna vände ryggen mot publiken
Jag är väl insatt i historien kring upptäckten av DNA:s struktur och tycker att pjäsen beskrev tävlingen/konflikten mellan forskarna i Cambridge och Wilkins och Franklin på ett balanserat sätt. Utmärkta skådespelare. Genial scenografi.
Fantastisk föreställning med ett helt annat perspektiv på ämnet än vad jag tidigare läst
Fantastiskt!
Fantastiskt skådespeleri - såväl med tal som med kroppar! Spännade scenografi - men på något sätt blev varken jag eller mina barnbarn (nu unga vuxna), som vi blivit vid tidigare föreställningar. Ligger i pjäsen? Mindre skratt och gråt för oss
Både tänkvärt, intressant och med humor. Bra skådespelare.
Bästa pjäsen hittills av många som jag sett på Playhouse
En nyanserad föreställning. Det var inte bara fokus på det feministiska perspektivet utan även styrkan i samarbete m.m. Alla skådespelarna passade för sina roller och spelade utmärkt.
Frode är perfekt!
Tar för givet att föreställningen bandas för TV. Väldigt mysig lokal och bar
Intressant tema.
Fantastiskt regi och scenografi som alltid på Playhouse!
Muito bom!
En intressant pjäs med mycket humor. Den kanske inte helt överensstämmer med hur det verkligen gick till men den tar fram tankeväckande frågor. Väldigt fin scenbild. Rapp regi. Fint spel Tack för en mycket trevlig kväll
En historia som tyvärr upprepar sig ständigt...
Ett så viktigt tema, att lyfta upp kunniga kvinnor. Tack för det.
Saknade dock större tydlighet kring Nobelpriset
Duktiga skådespelarprestationer
Trevlig atmosfär med närhet till scenen.
Vi var mycket förtjusta! Ett angeläget och engagerande tema, skildrat utan alltför mycket polemik eller pekpinnar. Exkluderingen, förnedringen av den geniala Franklin var hjärtskärande. Man blev kamplysten!
Härligt att ge en fin föreställning för att ge fokus på just denna bortglömde talenterade kvinna!
Kul med en teaterföreställning med ett naturvetenskapligt tema även om det handlade om den mänskliga naturen i form av viljan att fuska och ta åt sig äran av andras jobb utan någon form av erkännande. Lite typiskt den akademiska världen även idag.
Ruggigt tydligt bevis på manlig girighet!
Intressant föreställning på ett tema hämtat ur verkligheten, jag var inte medveten om detta och fick därför lära mig något, samtidigt som det var bra skådespeleri.
Stor och avväpnande scennärvaro, smakfullt minimalistiskt och en inbjudande närhet till scen och skådespelare En favoritteater, fortsätt i den valda riktningen.
God service, vänligt bemötande och en stark tankeväckande och berörande föreställning med god skådespelarkonst.
Mycket intressant och engagerande föreställning med mycket bra skådespelare. En historia som både min man och jag väl känner till och som verkligen uttrycktes bra på scenen. Allt var toppen!
Bra driv genom hela föreställningen. Aldrig segt.
Mycket bra föreställning, fin ensemble, intressant och tankeväckande, fick fram komplikationerna i forskningsprocessen på ett skickligt sätt.
Tänkvärd, hela tiden spännande, ganska sorglig historia
Upplevelsen var suverän. Trevlig miljö vid entrén. Bra pjäs. Ljudet var bra, vilket har stor betydelse för oss. T.o.m. märkbart bättre än Dramatens stora scen där vi har missat hela innehållet p.g.a. ljudet. Vi har redan rekommenderat pjäsen.
Intressant men något opersonlig
Dyster historia son hag borde ha läst på mer om själv innan föreställningen.hade varit bra med lite avslutande fakta som en epilog -- hur var verkligheten.
Jag hade tidigare aldrig hört talas om Rosalind Franklin, men jag blev intresserad av hela historien runt henne och forskningen kring DNA. Var det verkligen så här det gick till? Antagligen, men fick delvis en annan bild från artikel i The Guardian.
Det är illa men just nu tappar jag namnet på "Rosie" , hon är strålande i rollen en fröjd att se och lyssna på. Övriga medverkande var också bra i sina roller men hon var den bärande. Ibland var det svårt att följa handlingen tyckte vi båda.
Alltid lika trevligt.
Välspelat, snygg scenografi och trevlig bar.
Sometimes hard to hear every word
Senaste åren har Playhouse gett för många komedier, det har känts som om Playhouse förlorat sin själ. I och med den här föreställningen känns det att Playhouse är tillbaka igen med det ni är bäst på, dvs att ge drama. TACK!
Vi var fem damer, vana teaterbesökare och vi var helt tagna och mycket förtjusta.
Bra ta del av oberättad forskningshistoria som också gav nyanserade människoporträtt och funderingar om existentiella problem.
Intressant sett i forskarperspektiv och möjlig "stöld" av data. Inte så vanligt dessvärre i forskarvärlden
Intressant sett i forskarperspektiv och möjlig "stöld" av data. Inte så vanligt dessvärre i forskarvärlden
Tyckte om scenbilden och rolltolkningarna. Tyckte det var odynamisk regi (dvs pjäsen lunkade på i samma tempo) samt att flera monologer var pekorala. Har dock generellt svårt för amerikansk teater, så det kan mycket väl vara en smakfråga.
En i stort sett fantastisk afton smolkades något av att vi inte fick komma in när vi var lite tidiga. Kom 16:40 och fick vänta utanför i det dåliga vädret. Även om det bara handlade om 5-10 minuter så sätter det an en negativ ton.
Slutet kunde vara längre. Mindre tid på sakfrågan.
Bäst efter Lobby hero.
Skickligt framfört med bra tempo.
Fantastisk föreställning. Tack!
Jag tänkte scenografi var rätt tråkig. Men servicen på teatern var bra.
Fantastisk teaterupplevelse, teater på riktigt!
Jag har hörapparat men tänkte inte på att fråga om det fanns hörslinga så det var lite synd för tappade ljudet lite ibland
En stark, tänkvärd och berörande berättelse. Cecila Frode är perfekt för rollen och är mycket trovärdig i sin gestaltning. Och på toppen av det tycker jag att samtliga övriga medverkande också är väldigt bra.
Spännande! Cecilia Frode var lysande som Rosalinde Franklin en eldsjäl så uppe i sitt arbete och forskargärning att hon själv glömde att leva. De andra skådespelarna var också mycket bra. Och stolarna i salongen hade perfekt lutning!
Helt fantastiskt! En unik kombination av intelligens, historia, feminism och mänsklighet sammansvetsat av en härlig humor!
Fantastisk föreställning med starka skådespelarprestationer.
Du kan nästan aldrig lita på att kollegor använder andras forskningsresultat på ett juste sätt. Det står ofta för mycket på spel. Kvinnliga forskare diskrimineras fortfarande i förhållande till manliga forskare
Det var en fantastisk föreställning, tät, dramatisk och mycket välspelad
Otroligt att man med så få medel kan fånga intresse och hålla det intressant under hela föreställningen
Föreställningen var fantastisk!
Genialiskt upplägg och spännande berättelse kring djupa existensiella frågor. Vi är mycket nöjda!
Mycket speciellt ämne! Visste inte något om detta ämne tidigare. Lärorikt och spännande inblick i forskarvärlden o dess tidigare(?) behandling av kvinnliga kollegor
Vädligt trevlig teater.
Satt på rad 4 och det var tur för Frode pratade lite väl tyst. Detta gäller ej de manliga
Suveräna skådespelare - speciellt de som spelade Wilkins och Franklin!
Allt var super. Ljuset var som vanligt bra, men kanske lite extra bra denna gång.
Fantastisk föreställning. Stort tack!
Nyanserat om forskningsetik versus personlighet. Inga klyschor, mycket tänkvärt
Fantastiska skådespelare!
Aktuell och tankeväckande. Uselt teatervin kan jag addera.
Mycket sevärt och intressant om en helt okänd forskare, åtminstone för de flesta som inte arbetar i forskningskretsar.
Mådde tyvärr illa av all röken... tillförde inget utan bara obehagligt tyckte jag
Oerhört bra uppsättning på alla sätt, bra skådespel och bra manus.
Fantastiskt bra föreställning på alla sätt. En särskild eloge till Cecilia F.
lokalen är förskräcklig om man skulle behöva utrymma. Alla fastnar vid bardisken och det är mycket smalt när man ska ut. höll på att gripas av panik. det tog närmare 10 minuter att komma ut. Vi satt på en plats vid en pelare som man knappt nådde.
Bästa jag sett på Playhouse!
Det bästa jag har sett på många år!
Ljudet kunde gå fram bättre. Satt visserligen på rad 8 men ändå. Finns det hörselhjälpmedel tex slinga?
Vi uppskattade både maten och föreställningen. Kommer antagligen att återkomma vid en annan föreställning.
Kan bara säga att det var en lysande föreställning!
Enkel men funktionell scenrekvisita för föreställningen. Intressant historia att lyfta fram. Sorgligt slut! "Rök" i teaterlokalen- varför?
Intressant pjäs. Jag gillade att den har flera dimensioner och varje dimension är i sig intressant nog för att göra en bra pjäs. Tillsammans blir det riktigt bra! Det är inte slentrian som gjort att jag satte högsta betyg på alla enkätfrågor!
Helnöjd faktiskt!
Kontakt - E-post: daniel@playhouseteater.se - Telefon: 08-654 40 30.