Kommentarer
Kändes gamalt
Bra skådespeleri, enkel scenografi och inte jättebra manus men en rätt bra helhetskänsla!
Mycket tänkvärt
Väldigt duktiga skådespelare!
Kanske lite väl svår.
Verkligen en tankeställare!
Mkt givande att se pjäsen efter att precis avslutat Jonna Bornemarks bok Det omätbaras renässans! För mig gick mycket hand i hand.
Skådespelsprestationerna var inget att klaga på men manuset tamt.
Hade personligen svårt för detta manus. Kändes inte riktigt som skådespelare kunde bära upp detta och förmedla historien. Oftast bra med rörlig rekvisita men allt flyttande av hyllor och simultan dialog rörde till dialog, tempo och förståelse.
En underhållande och lättsmält pjäs som lyckades hålla mig intresserad under hela föreställningen. Som en Dan Brown-bok i teaterformat.
Innehållet var mera hjärna än hjärta Saknade mera hjärta
Det är svårt att vara människa och tänka på att val man gör nu och tycker är rätt, kan betyda något helt annat i framtiden.
Välspelat,engagerande.Angeläget ämne.Bra tempo,fina scenografilösningar. Älskade det subtila men glasklara slutet; vi formar med vår tanke. It's really up to you.Den entusiastiske godhjärtade unge mannen som vill närhet och gemenskap ser ljuset komma
Det var en spännande föreställning som jag blev glatt överaskad av. Spänning Humor mörker och ljus
Mkt bra skådespelarmässigt å tänkvärt lite ”sjunk” i pjäsens mitt
Tyckte bättre om föreställningarna Apologia och Instant Playhouse
Föreställningen var, kanske av förklarliga skäl, lite tung och "rörig". Samtliga skådespelare toppen!
Det talades om en persons hemliga rum, människosläktets utveckling och förklaringar till vissa företeelser. Det var för abstrakt och för lite hemligheter.
Bra skådespel, intressant
Väckte eftertanke
Pjäsen lyfte inte som tidigare pjäser som vi har sett på Playhouse
Tankeväckande om vad framsteg egentligen kan innebära. Roligt att pjäsen baserades på en verklig person. Underbar regi och scenografi!
Jättefin tankeväckande pjäs. Lite snirkligt vem och vilken story man ska bry sig om mest. Det börjar som lärarinnans berättelse, sen blir man så djupt engagerad i George berättelse och sen tappade det lite i intensitet. Men superfin ensemble.
Mina förväntningar var högre …… Varje skådespelarprestation bra i sig Rörigt med alla ommöbleringar på scenen Ungdomarnas kontaktsökande och kärleksscener kunde kortas ner - blir distraherande från det stora gruntemat
Mina tonåringar mycket positivt inställda, såväl före som efter föreställningen. Visar att bra teater behövs och berör som inget annat medium
En intressant och tänkvärd teater.
Det var en himla fin gestaltning, berättelse och skådespel. Rstaurangen var trevlig, med god mat och härlig stämninng. Riktigt snyggt koncept!
Ställde många obesvarade frågor om hur Vi människor "beter" oss. Kände i vissa lägen skam. Det var en bra pjäs tema hur starka och svaga vi är
Mycket nöjda med kvällen som helhet. Vi kommer att titta på mer teater tack vara denna föreställningen!
En välbalanserad mix av nutid och dåtid, allvar och roande igenkänning. Fantastiska skådespelare!
Hade önskat lite förkunskap om pjäsen och historien.
Helt rätt ämne i vår oroliga tid. Dåtid vävs ihop med nutid på ett berörande sätt som för att pjäsen lever kvar långt efter att jag lämnat salongen. en varm upplevelse trots det allvarliga ämnet!
För lite agerande - denna pjäs hade lika gärna kunnat vara en Reading. Jag tyckte det var som om skådespelarna bara pratade högt.
En väldigt eftertänksam pjäs som känns mycket aktuell med tanke på dagens makthavare.
En teater som gav eftertanke, ser gärna någon mer föreställning framöver.
Föreställningen var för djupsinnad och lite för långsam i handlingen
Mycket tänkvärd.
Sen när tar ni en avgift för bokning av biljett på nätet? Irriterande och ojust när man gör allt jobb själv! Önskar svar på detta.
Mycket tänkvärd handling, speciellt det som handlade om människans roller på jorden och ångesten för vad som gjorts "fel".
Gillar egentligen upplägget men det känns som att allvaret inte riktigt når fram. Kanske beror det på att man inte kommer så nära de olika personerna... viktiga teman avhandlas lite väl snabbt.
Mycket bra och tänkvärt, bra skådespelare.
Tänkvärd.
Mycket givande teaterbesök, allt var bra!
Det var mitt fjärde besök på Playhouse teater och tyvärr så blev jag inte lika nöjd över föreställningen som jag varit vid de andra tillfällena. Men så är det ju, att allt kan int vara lika bra. Pjäsen kändes inte övertygande eller engagerande tyvärr
Man får alltid en funderare av era pjäser
perfekt!
Rörig och inte så inte lätt att följa handlingen, som inte var så fantastisk som man förleds tro.
Det var trevligt att vara på en mindre teater , det gjorde att jag kände mig mer närvarande med skådespelarna och handlingen.Scenlösningen och scenbytena var bra uttänkta. Ljudet var perfekt.
Tänkvärt , funderade länge efter pjäsen
Bra skådisar, roligt med för mig nya ansikten på Playhouse. Formatet 90 minuter utan paus är bra, ibland tycker jag föreställningar med flera akter och paus däremellan tappar tempo
Spännande upplägg med olika tidsaspekter, 40-talet kändes mer välspelat än nutiden.
Otroligt trevlig föreställning, härligt att med hjälp av förhållandevis lite rekvisita ändå kunna skapa så många olika miljöer. Bra balans mellan tidsepokerna, fina övergångar med citatöverlämingarna. Snyggt jobbat!
Lite tunn story
Bra jobbat, och mycket tänkvärt.Väldigt duktiga skådespelare!
Knepig
Mycket bra med tänkvärt innehåll
Fantastisk kväll! Som alltid många tankar och reflektioner som väcktes efter föreställningen.
En viktigt fråga som en mycket bra ensemble förde fram på ett medryckande och trovärdigt sätt.
Man borde ha kunnat ta med sig dryck in i teatern.
Jeg skulle önskat att jag kände till den riktiga historien innan jag såg pjäsen. Det hade gett mig en annan teaterupplevelse, manusupplevelse osv.
Mysig kväll med god middag och bra föreställning! Andra gången vi var här. Lika nöjd denna gång. Ser fram emot fler besök.
Väldigt bra. Bra hopp mellan radio röst o riktig röst
En föreställning som sätter igång tankarna om människan i dåtid, nutid och framtid. Historiska händelser som berörs leder till vilja att veta mer.
Vi är 29 och 35 år , vi har inte varit på teater sen vi gick ut skolan. Vi var väldigt nöjda med föreställningen, lokalen och maten innan !! Fantastiskt fina lokaler. Vi har definitivt fått mersmak
Intim miljö och persnligt. Ljudet räckte till oss på rad tre, men kanske lite svagt längre bak efter vad vi hörde.
En föreställning som får stor eftertanke samt mycket trevligt att besöka en lite mindre teater! Det gör vi gärna om!
Tänkvärt ämne och bra grepp med lagom publik interaktion.
Tänkvärt. Fantastiska skådespelare!
Perfekt längd också!
Fantastisk prestation av alla men Amanda Jansson överträffade alla.
en kort bensträckare hade varit bra ,dvs paus
Intressant och djup innehåll, får många tankar och väcker nya insikter.
Fängslande och tankeväckande.
Bra föreställning i trevlig omgivning
Gillade verkligen scenografi, hur rekvisita användes smidigt och lugnt. och intressanta ämnen som texten problematiserade.
Lite svårt att följa tidslinje ibland.
Tänkvärt om vi människor
Mycket tankvärd Jag vill föreslå att pjäsen visas för skolelever Då den speglar hur vi ser på mänskligheten Samtidigt som vi bjuds på en resa tillbaka till urmänniskan
Klart aktuellt inte minst i tider när digitalisering o AI blir mer aktuellt.
Det kunde ha varit mer filosoferande om hans (och andras) arbete under kriget var rätt eller inte.
bra föreställning med bra skådespelare. Tyvärr otrevlig personal i garderoben/biljettkassan vilket gör att vi inte kan rekommendera Playhouse till våra vänner.
Tänkvärd och lite rolig.
Bara en liten tanke, den specialkomponerade musiken hördes knappt, synd tycker jag...
En föreställning som berörde både mig o min sambo. Den fick oss att tänka på det väsentliga i livet - någhot som man tyvärr inte hinner med på det sätt man skulle vilja.
Skulle vara trevligt med lite mer skådespeleri istället för så mycket berättande Är ju bra skådespelare allihop med fina prestationer
Lite för enkel pjäs
Roligt med så mycket ungdomar i publiken.
Pjäsen handlar om viktiga frågor. Vad utmärker en människa? Moraliskt accepterat beteende i en tid är förkastlig i en annan när konsekvenserna blir uppenbara. En människa kan moralisera kring andra men visa sig endast agera egennyttigt.
Jag tyckte om den! Gillar att gå till era teatrar för ni får en alltid att börja fundera och ifrågasätta saker och ting! Gillade temat med fotspåren och hur ni hoppade fram och tillbaka i tiden speciellt när skådespelarna började prata samtidigt!
Mycket tänkvärd
Sebärd tankeväckande föreställning.
Fantastiskt skådespeleri, intensiv upplevelse med otrolig närvaro, men i min smak svagt manus
Så imponerad av skådespelarna! De hade mycket text i manuset som de läste upp utantill, imponerad
Föreställning var inte i våran smak.
En fantastisk föreställning som verkligen berör...
Jag är så himla glad att jag gick och såg denna teater samt att mina döttrar på 17 och 19 också följde med. Vi är alla rörande överens om att detta var intressant och engagerande. Pratade även om det på frukosten i morse! Tusen tack, you rock!!
Proffsigt riktig teater
Som vanligt engagerande och proffsiga skådespelare
Jag blev imponerad av allt! Full poäng!
Mycket mysigt och trevligt ställe. Hade gärna ätit men fick ej bord. Kommer gärna igen och då bokar bord tidigare. Bra teater och kom nära skådespelarna. Kändes som liten genuin teater.
Pjäsen är för spretig för min smak. Den hade vunnit på färre händelser för att budskapet skulle bli tydligare. Till exempel förstod jag inte om den ogifte forskaren var gay. Var det pojkvännen han bar runt på ett foto på?
Föreställningen tyckte vi var bra men något "spretig", hade svårt att fånga tråden emellanåt. Bra skådespeleri.
Tankeväckande föreställning i tiden som framställs på ett tillgängligt och humoristiskt sätt
Genialiskt och enkelt. Bra arrangemang och intimt/nära.
Tankeväckande
Det är kanske inte så mycket teater som det är tänkvärd och dramatiserad "föreläsning". Något som jag tycker är både innovativt och extremt glädjande i dessa tider då yta och fasad verkar vara det enda som har betydelse.
Den beskrivna handlingen verkade mer lättsam än min upplevelse som var tung o rätt komplicerad.
En härlig föreställnin, och teater när den är som bäst, en hel del stt smälta, tänka på och diskutera om. Topp!
Intressant början hur människan utvecklats genom åren. Hade gärna sett mer av det. Duktiga skådespelare som gick in i sina roller bra. Kul interaktionen med publiken
Beställde via Liveit, som jag tycker är en krånglig mellanhand. Men nödvändig för att utnyttja presentkortet.
Upplevdes stundtals som lite rörig, blev lite mycket fokus på förflyttning av rekvisita som tog fokus från skådespelet.
Amanda Janssons Ava inledning och prolog fångar uppmärksamheten till 100%. En knappnål hade ljudit som ett järnrör. Hon lyfter vår nutids kanske viktigaste fråga för att klara av mänsklighetens prövningar i populism. Att finna en metamoral för HSS.
Mycket tänkvärd föreställning men den berörde inte lika mycket som tidigare föreställningar. Jättebra prestationer av skådespelarna.
Enaktare är ett perfekt format för kvällsunderhållning. Riktigt schysst och snygg lokal. Bra jobbat!
Väl framfört.
En väldigt bra upplevelse, men den träffade mig inte riktigt på djupet. Men det kan ju bero på mig!
Vad gäller bokningen på er hemsida så gjordes den genom Klarna. Dom är inte särskilt behjälpliga. Trodde jag betalade med kort men hade markerat Klarna "konto". Det uppstod viss förvirring
Fyndig scen.
Man borde köpa boken för att hinna hänga med den djupa dialogen och tankarna. Ibland gick växlingarna för fort tankemässigt. Pjäsen oerhört tänkvärd och samtidigt skrämmande.
Väldigt eftertänksvärd föreställning som satte igång tankarna. Funderar på om föreställningen skulle passa högstadie/gymnasieelever. Väldigt altuellt ämne!
Alldeles för mycket känslokallt prat direkt med publiken gjorde att det aldrig hann byggas upp någon laddning på scen. Ständiga avbrott och uppbrott och lite forcerat. Jag kände nästan ingenting, trots allvaret i budskapet.
Intressant föreställning som skapade insikter som landade först dagar senare
Allt helt fantastiskt. LÄnge sedan jag blev så påtagligt berörd av såväl föreställning som miljö!
Föreställningen helt i klass med Stadsteatern eller Dramaten
Fantastisk föreställning. Man går därifrån med både många frågor och svar.
Biljett bokning över siten Klarna är inte optimalt. Som kund vill jag kunna betala min biljett direkt. Inte som nu låta Klarna fakturera mig inköpet. Det kändes olustigt då man dessutom vet hur illa företaget skött sina faktureringar.
Första gången på 15 år jag varit på teater.Som stor filmnörd blev jag gott överraskad över hur bra en teater kan vara, och reflektera över budskapet de visade.sen eftersom jag friade till min fästmö på bistron precis innan kommer detta aldrig glömmas
Kort intensiv pjäs med tänkvärt manus
Amanda Jansson - vilken stjärna!
Bra skådespelare, härligt med liten teater.
Som vanligt hos er en proffsig föreställning. Denna gång krävde pjäsens innehåll lite mer eftertanke så inte helt lätt.
Trotts mina 66 år, så var det många tankar och nyupptäkter i huvudet. Bra jobbat ??????
Ganska banal pjäs. Den gav inte så mycket.
Fantastisk föreställning, man fick sig många tankeställare! Ensemblen helt underbar!
Intressant sätt att få folk att tänka på mänskligheten som helhet men även sin egna mänsklighet. De humoristiska inslagen kändes naturligt och ej framtvingade.
Inte alls i klass med Apologia, men vi gillar Playhouse!
Mycket tänkvärd föreställning med goda skådespelarinsatser. Kluring scenografi! Med vänlig hälsning Yenny
Bra kombo med restaurang och bar
Intressant pjäs. Mycket komplicerad berättarstruktur, men det fungerar. Kanske inte den mest underhållande pjäs ni har givit.
En föreställning som väckte tankar och var mycket givande. Skådespelarnas prestationer var toppen. Att komma ihåg alla dessa repliker var suveränt!
mycket tankeväckande
Imponerande
Stor fördel att sitta nära scenen och kunna uppleva även små detaljer. Jag gillar budskapet i pjäsen som alltid kommer att vara aktuellt.
En berusad person som satt med ett glas drink i handen störde mycket andra i publiken. Servering av alkohol i samband med en föreställning kan leda till sådant men synd att det förstör ändras teateruppleverse.
Fascinerande hur ljud, ljus och relativt enkel rekvisita kan skapa så många stämningar. En konstform i sig. /Mats
Fin publikkontakt, spännande text. Passade fint för mitt unga sällskap
Det var ett nytt spelsätt för mig och min man som vi tyckte var intressant där man som publik nästan kände sig som en del av föreställningen. Scenen var skickligt använd och de hade ett snyggs sätt att skapa olika miljöer på med bara ett fåtal möbler
Som vanligt bra skådespelare, hemtrevlig miljö, där det känns extra festligt med ett glas bubbel innan föreställningen. En pjäs som tar upp de stora frågorna, vilket naturligtvis kan vara tungt, men med inslag av humor. En klart sevärd pjäs!
Fantastiska skådespelare. Blev positivt överraskad.
Alltid mycket att tänka på efter förestälningen!
Tänkvärt, är mycket tacksam att jag tog beslutet att gå på föreställningen vilken min yngre bror uppriktigt rekommenderade, pjäsen har gjort intryck, tack!
Mycket tankevärld
Vi tyckte pjäsen var bra och gripande, men kunde inte riktigt för oss själva eller varandra beskriva vad budskapet var! Att alla har något i det förflutna som man helst vill dölja eller handlade det mer om händelser under 2:a världskriget?
Pjäsen satte igång många tankar om människans handlingar. Mycket bra skådespel.
Man får alltid tankar efter era föreställningar så även denna. Fortsätt jobba så.
Kontakt - E-post: daniel@playhouseteater.se - Telefon: 08-654 40 30.