Kommentarer
Väldigt bra! Engagerande, mycket energi, tänkvärd, underhållande och rolig
Mycket bra och glad att vara tillbaka i näst intill full salong! Tack. Har inte läst/sett Onkel Vanja men vill göra det. Barpersonalen verkade lite bekymrad, de såg inte så glada ut. Gissar att det är restauratörens personal men kanske värt att kolla
En av de bästa uppsättningar jag sett hos Playhouse. Stort tack!
Fantastisk, rolig, tänkvärd, bland det bästa jag sett.
Lite övertydligt, överförklarat/ pedagogiskt. Röken gör att de ser gråtmilda ut.
För mycket publikfrieri. Frågorna till publiken kändes pinsamma och skådespelarna svor för mycket. Pjäsen var inte så värst tankeväckande.
En ovanligt bra helhetsupplevelse från början till slut. Jobbigt tänkvärt insiktsfullt och roligt såsom livet.
Allt var SÅ bra! härliga skådespelare, bra casting! Jag älskar Assefas glittrande ögon och lugn. Det var lätt att relatera till rollerna och känna igen sig. pjäsen kommer väldigt nära.jag gillar dialogen med publiken, bra nivå!
Jag tyckte den tog upp existentiella frågor på ett bra sätt. Kan säkert vara kul för unga människor och skolungdomar.
Bra skådespelare!
Har sett två rep och hittar nya vinklar hela tiden, jättespännande. Men har inte lyckats knäcka symboliken med dockskåpet och dockorna i trädgården. Nån koppling till Tjechov eller? men som vanligt full av funderingar efter föreställningen.Stort tack
Inget bra pjäs. Tjechov skulle ha vänt sig i sin grav
Helt fantastisk ensemble!
Jag skrev just ett separat, taggat inlägg på Facebook
Super!
En fantastisk föreställning och skådespelarprestationer och kontakten med publiken. Efter att varit på genrep så kunde vi förstås jämföra och dialogen har blivit rappare och pjäsens viktiga frågor mera fokuserade vilket var till en fördel.
Utmärkt val av pjäs med fin textbearbetning och härligt skådespeleri. En fullträff helt enkelt.
Tankeväckande om livet, relationer och kommunikation mellan olika människor.
Fantastisk föreställning!
Kul idé att modernisera en äldre, redan mycket bra, pjäs.
Pjäsen, handlingen var bättre i andra akten. I första akten pratade man väldigt mycket och fort. Hann inte uppfatta allt som sades.
Lysande briljant
Trångt i garderoben vid lämnandet av kläder. Jag fick lite träsmak av stolen i salongen.
Fantastiska skådespelare. Glädje,skratt o allvar.
Det var lite skillnad på 1:a och 2:a akten… kände mig lite förvirrad efter den 1:a… sen trillade polletten ner i andra akten. Gick ifrån Teatern med en varm känsla i kroppen Känner att jag kanske borde läsa ”Onkel Vanja” till nästa gång (27/11)??????
Vi hade förväntat oss en komedi därför blev vi lite besviken.
Skådespelarna var jättebra och pjäsen utmärkt och rolig. TACK för en minnesvärd kväll!!
saknade hörslinga till höraparaten
Tänkvärt, humoristiskt och en superbra ensemble! Gillar både lokal och restaurang och personal ?? Det kommer att bli fler besök ??
Fantastisk, blanda lek och allvar, närvaro av skådespelare och samtidigt involvera oss i publiken. Mycket välgjord. Underbart att vara tillbaka!
Interaktionen med publiken kändes överflödig och blev konstlat
Gillade slutet när vi som publik fick reflektera över livet. Gick från teatern med känslan att livet INTE suger.
Pjäsen väckte spännande tankar om livet, relationer och ärlighet. roligt med humor, skådespelarna gjorde det väldigt bra, men pjäsen upplevde jag totalt sätt som lite rörig. Lite krystat med frågor till publiken, hade passat bättre i er förra lokal.
Trivs hos er!
Mycket trevlig kväll
Pjäsen var bra, särskilt 4e akten men kanske skulle vinna på att kortas ned litet.
Tankeväckande!
Strålande insatser av samtliga skådespelare. Kvicka och ironiska kommentarer om samhället idag, bra balans mellan allvar och komik.
Många tänkvärda ord.
Den var charmerande lättsam utan att förlora en gnutta svärta om livet och kärleken. Mycket jämn ensemble, spelade alldeles utmärkt bra. En mycket njutbar föreställning.
Första halvan var lite tråkig, andra halvan var betydligt bättre, intressantare och roligare. Vissa av de yngre skådespelarna talade väldigt fort och tydligt. De äldre männen var excellenta i sitt sätt at hantera sin röst. Rökmaskinen är jobbig.
I sammanfattning: en fullträff!
Vi har sett en del föreställningar hos er och den här var nog den som vi uppskatta minst.
Fantastiskt kul att få gå på teater igen. Gillade helhetsupplevelsen. Även om jag kanske äter middag på annat ställe nästa gång, var inte tillräckligt bra mat för priset
Pratig pjäs (liksom förebilden). Svårt att gestalta så det tar tag. Bra försök som inte gick ända fram.
Högt kvalitet som alltid.
Ogillade att skådespelarna vände sig till publiken med obekväma frågor: ”kan alla som vill ligga med mig räcka upp en hand?” Blev inte gripen av någon i pjäsen denna gång, tyvärr.
Gick därifrån med en varm känsla trots alla stora och tunga känslor som behandlades.
Jag tycker att det var väldigt trevligt att komma till Playhouse, stämningen och miljön är ett välkommet inslag i teaterutbudet. Tyvärr blev jag besviken på själva föreställningen, det kändes halvhjärtat & ogenomtänkt, faktiskt lite amatörmässigt.
Rolig "ombearbetning" av Onkel Vanja. Väckte både skratt och tankar, perfekt mix.
Kul att återigen besöka Playhouse!
Tänkvärd, välspelad och bjöd på skratt!
Tyvärr den sämsta pjäsen vi någonsin sett hos er, och då har vi varit på nästan alla uppsättningar... Ert signum har ju alltid varit att hitta nya spännande pjäser, brännande aktuella, tänkvärda. Föreställningen igår innehöll precis allt det som jag ogill
Mycket bra samspel mellan skådespelarna. Kul och tänkvärd dialog. Spännande grepp att de pratade till oss i publiken. Föreställningen som helhet gav mycket energi.
Djupt mänsklig. En historia om Livet såsom det ÄR. Och plus för publikkontakt med frågorna, ja, jag ljög, Jag ville visst ligga med den galet vackra kvinnan i rött, Mitt sällskap också, ingen av oss vågade räcka upp handen på den frågan?? underbart
Inte alls Playhousekvalitet. Platt, fånig och tom på känsla. Kändes som en fars.
Underhållande föreställning, om än något mer traditionell än det brukar vara på Playhouse
Efter att ha varit med tidigt på Sibyllegatan och sett massor av föreställningar var detta en av de absolut bästa, med humor och stort allvar. Som vanligt hittar ni fina skådespelare. Efter DNs recension blev jag lite undrande men det utgick under förestä
Lite rörig men det föll på plats i sista akten. Fantastiska skådespelare, alltid trevligt att besöka er.
Dessvärre mycket besviken denna gång. Som stammisar lämnar vi vanligtvis salongen berörda och exalterade, men inte denna gång. Vad handlade pjäsen om egentligen - ingenting? Kommer inte rekommendera tyvärr.
Som alltid- mkt bra!
Lite rörigt i början men det blev en intressant sammanfattning om livet
Sammanfattningsvis mycket välspelat med stor närvaro. Gillade särskilt att skådisarna pratade med publiken. Dessutom kändes historian jätteaktuelll.
pga att skådespelarna talade för tyst och slarvigt och snabbt gick mycket av texten förlorad.Dels skulle det visa den upplevda meningslösheten, men det kom inte fram, att man skulle prata förbi varandra och inte bryr sig om vettig konversation
En mycket välspelad pjäs med tänkvärt manus och ovanliga grepp för publikkontakt.
Det gav tankar och en intressant dialog på vägen hem.
Hade lite svårt att acceptera ombarbetningen av Onkel Vanja efter att ha sett en brittisk, fantastisk, men konventionell, föreställning på TV för bara kort tid sedan. Den låg lite "i vägen", tror jag.
Trevlig föreställning med utmärkta skådespelarprestationer (som alltid hos er), men eftersom ni bjudit på så många höjdarföreställningar så kommer inte denna att leva kvar som en favorit i mitt minne. Men jag kommer absolut att rekommendera den.
Pjäsen bidrog till eftertanke om livet och kärleken. Härligt! Roligt med interaktionen som skådespelarna hade med publiken.
Efter paus så blev det väldigt bra! Stort tack för ert arbete alla inblandade.
En fantastisk föreställning. De senaste tre veckorna har jag varit på tre föreställningar på tre olika teatrar. Ni är klart bäst och jag kommer att återkomma.
Ljuset var ofta satt så man inte såg skådespelarnas ansikten. Eller så höll de sig utanför. Svårt att fokusera och se dem då
Avsatserna (trapporna) är livsfarliga. Gör om! Ljudet från de unga skådespelarna går inte fram på ett bra sätt. Jag satt på rad 3. De äldre hördes föredömligt.
Mycket som var tänkvärt. Svårt hinna med att reflektera iom att man behövde ”hänga med” på fortsättningen. Ngt spretig föreställning utan klar röd tråd.
Härligt avslappnad teatermiljö. Härlig atmosfär! Och älskar att sitta långt fram! Stort tack
Väcker många tankar och frågeställningar om livet med en härlig portion humor.
Strålande skådespeleri, kvicka repliker. Ni har verkligen fått ihop rätt skådespelarkaraktärer. Både tänkvärd o rolig pjäs. Inkluderande.
Tänkvärd, kul med frågor till publiken!
Pjäsen i sin helhet tyckte jag om, jag är dock ingen vän av föreställningar där publiken involveras och tilltalas så här pass mycket! Känns och blir barnsligt, få vill svara! Trappan är farlig, många snubblade, en ramlade, kanske idé med nån varning.
Av absolut alla fantastiskt skådespeleri. Liksom scenografin. Perfekta platser ( vi var många och i olika åldrar). De unga med teaterdebut "blodad tand." En van ung man vill nu läsa Onkel Vanja (orginalet). Om Knipan höjer rösten blir perfekt. TACK.
Regissören och skådespelarna lyckades med att behålla "Tchehovs anda" så att det var en komedi med djupa dramatiska känslor.
Bra skådespelarinsatser
Kände mig lite tveksam i början om hur det skulle bli men pjäsen blev bara bättre och bättre
En fantastiskt nära koppling mellan scen och salong utan att vara påträngande
Är ingen "van" teaterbesökare. 2:a besöket på Playhouse, med 2 vänner. Pjäsen i sig blev lite för "tung" och "svårgreppbar" för min (och vännernas del). Förra gången såg jag "Den stora måltiden", med STOR behållning. Hade kanske för stora förväntning
Ljuset var förfärligt. Tänker att de kanske fått för lite scentid. Ska det bli bra måste det få tid.
Mycket bra! Mycket att diskutera med mina vänninor efteråt. Allvarliga frågor och humor. Skådespelarna var suveräna!
.
Finns bara en kommentar: kanonbra
Det var en utmärkt och intressant uppsättning, spännande lösningar regi m m
Eftersom jag nyligen sett en engelsk TV-produktion av originalet av Onkel Vanja så gick det inte att komma ifrån jämförelser, och därför brv inte Liver suger en pjäs som "tog tag" i mig.
Bra, tänkvärd . Lite för högt tempo före paus. Man hinner inte riktigt smälta allt. Duktiga skådespelare
Tyvärr inte en föreställning i min smak. Den kändes lite seg. Jag förstod inte riktigt vad det gick ut på. Interaktionen med publiken gick heller inget vidare, kanske beroende på oss som publik.
Tycker att föreställningen verkligen lyfte efter paus.
Jag personligen är inte jättförtjust när det är interaktion mellan skådespelare och publik. Det bryter ”magin” lite grann. I övrigt var det bra.
Hög ljudvolym på introduktionsmusiken. Fann inte någon hörselslinga. Skådespelarna artikulerade bra vid normalt samtal.
Bra skådespeleri Astrid var sin roll. Men alla var bra. Kul annorlunda. Vi är nöjda. Inte er bästa pjäs men klart sevärd.
En fantastisk skådespelar prestation och klurigt manus. Det gällde att hänga med. Berörande på något sätt. Ser fram emot nästa uppsättning
Öppnade för många givande diskussioner med mitt sällskap både under paus och efteråt, många helt klockrena observationer om livet och dess mångfacetterade nyanser.
Livet suger vilket fantastiskt namn på detta. DEt var en så bra pjäs.
Moderniserat manus på ett bra sätt ! Bra grepp med olika metoder och publikkontakt. Hög igenkänning i flera karaktärer!
Tjejerna i garderoben var underbara. Pratsamma och jätte trevliga. Hade koll på allt.
Närheten till skådespelarna och delaktigheten är härlig. Många scener som leder till reflektion. De två sista akterna va mera fängslande. Teater och skådespelarna är fantastiskt. Elle tycker vi också om. Längtar redan till nästa besök Susanne Åsa
Mycket fint i de monologer där karaktärernas djup kom fram.
Vi var 4 väninnor och vi upplevde alla att det hördes dåligt. Ändå satt vi på rad 3 och 5! Men kanske det beror på Vår höga (!) ålder, alla över 75 men vi har ju hörapparater!?
Mycket tänkvärd pjäs som gav upphov till flera intressanta diskussioner i dagar efteråt! Så bra!
Spännande nytolkning av Tjechovs Onkel Vanja. Fungerade utmärkt och skådespelarna var oerhört närvarande. Moa Niklasson en spännande ny bekantskap.
Musikljudet lite väl högt och känner igen flera typer i mitt liv bland rollerna i pjäsen.
Som helhet, mycket bra och rolig föreställning. Svårt att uppfatta dialogen ibland. Vissa skådespelare talade otydligt, vilket gjorde att sammanhanget i dialogen försvann.
En fin upplevelse tillsammans med min fru, salongen så fin och trevlig personal! Har jag kvalificerat mig för att bli playhousevän snart? Har väl minst tre besök på Playhouse nu (även om det blev ett långt uppehåll under pandemin)? Är stor teatervän.
Vill läsa manuset nu! Mycket tänkvärt! Kul med skådespelaren hade publikkontakt.
Dåligt ljud trots rad 4
Lite seg i början men tog sig efter paus
Mycket bra
Stenarna i fickan var den första jag såg, c:a 20 år sedan. Alla föreställningar har varit mycket bra sedan dess. Skådespelare, regi etc Man känner sig välkommen.
Komik med ett budskap framfört av mycket duktiga skådespelare. Jag fick en riktig energikick efter mitt andra besök hos Er.
Fantastik föreställning, otroligt fin och härlig och stämningsgivande scenografi och mycket bra skådespelarinsatser. Fin upplevelse och många skratt!
Det var jättekul att skådespelarna hade kontakt med publiken.
Synd att inte fler tar sig ut och njuter av kultur.
Jag trodde den skulle vara roligare
Bra med föreställning där alla skådespelare har i princip samma tyngd utan huvudroll. Bra också att man hade kontakt med oss i publiken. Bra slutscen med Onkel Vanja i stolen och alla andra frågade om de skulle tycka synd om honom. Suverän föreställning
En fantastisk pjäs som gav många tankar efteråt. Skulle vilja se den igen!
Otroligt bra! Vilket fantastiskt skådespeleri. Något av det bästa jag sett! Playhouse i sig, teater och restaurang- säger bara wow wow wow!!! Vilket ställe. Kommer garanterat igen :)
Det har varit en del lite "mörkare" pjäser senaste åren. Fundera på något mer lättviktigt med mycket skratt nästa gång. Vi behöver ha glädje mer än reflektion efter pandemin. Vill absolut inte att ni ska överge ert signum men behövs mycket värme nu:)
Jättefin o träffande aktuell! Jättebra skådisar som verkligen bidrog till att det blev en fullträfff! Lycka till framöver!
Överspel av flera skådisar. De lyckades inte fånga den subtila ironi som fanns i manus med undantag av Astrid Assefa som var bra. Dock inte skådisarnas fel utan dålig regi. Det blev buskis istället för smart satir. Tyvärr.
Lite rörig i början men blev bättre för varje akt. Mycket fint slut.
Jättebra pjäs! Fantastiska skådespelare! Ständigt aktuell pjäs. Rekommenderas varmt!
Jag tyckte väldigt mycket om föreställningen. Jag tycker ni lyckas med att behandla allvarliga frågor på ett sätt som gör att man också få skratta åt människans tillkortakommanden. Fantastiskt!
Både rolig och allvarlig. Rapp dialog och väldigt "Spotify on".
Jag tyckte det var bra att publiken blev involverad med frågor och funderingar kring olika teman , super bra och mycket bra spelat .jag var där med mitt barnbarn på 14 år och hon tyckte om pjäsen också . Vi kommer gärna tillbaka.
Mycket Bra!
Skådespelarna är bra - men de pratar så fort, ibland både tyst och oartikulerat och ofta i mun på varandra att flera viktiga repliker försvinner
En fullträff som någon recensent tidigare skrivit. Smärta med lagom humor och igenkänningsfaktor. Mycket tänka på efteråt. Den bästa teateruppsättning jag sett på många år.
Inte min typ av föreställning, gick i pausen
En pjäs som växer för varje gång jag ser den
Mycket uppiggande!
Detta är en komplimang, men den gick liksom för fort. Det var så mkt man ville tänka på och sen var man i nästa scen. Svårt regimässigt med tempot men jag hade velat ha nån sorts konstpaus ibland. Otroligt bra manus/översättning och underbart skådespeleri
En fin beskrivning av livets variationer på ett kärleksfullt och humoristiskt sätt, ibland dråpligt ibland allvarligt.
Vass dialog, fick mig att uppleva hela paletten av känslor och det mår man bra av...och när jag lämnade teatern så visste jag att livet inte suger. Tack för det.
Vi kunde inte komma på grund av sjukdom
Fantastiskt bra och underhållande. (Som alltid). Ser fram emot vårens föreställningar.
Vi lämnade teatern och fortsatte diskutera förväntningar och livet i flera timmar
Flera skådespelare talade alldeles för fort f a hustrun o jag skulle kunna ta till oss stora delar av föreställningen. Avslutningen mycket bra! Kanske är vi f gamla o lomhörda f Phouse?
en synnerligen aktuell föreställning, välspelad , bra regi, tempo ,humor och filosofisk.....
Kanon!
Kanon!
Väldigt skickliga skådespelare. En fin omtolkning av Onkel Vanja.
Kul med ny tappning av en klassisk teater
Kul och tänkvärd
en magisk föreställning. Så underbart och fantastiskt framfört. En stor eloge till alla inblandade.
Så bra! Många tankar kring stort och smått så här dagen efter. Tack! Och vilka skådespelare!
Väldigt trevlig teater personalen jättebra oxh lätt att få ett glas i pausen. Pjäsen var jättebra skådisarna gjorde fina porträtt vi var där med våra tonåringar som också tyckte det var väldigt bra - lyckad kväll helt enkelt
Omdömet gäller endast teatern inte restaurangen. Ljuset hade ett biljud. Annars allt topp!
Jag tog med tre grannar som inte varit där tidigare. De blev förtjusta och skulle återkomma. Vi hade en mycket givande och trevlig kväll. Jag minns när jag sålde biljetter och vin på Sibyllan. Det har sannerligen hänt mycket sen dess. Gunilla Sandén
Jag TROR att jag fick större behållning av föreställningen för att jag hade läst Onkel Vanja, än om jag inte hade gjort det. En av skådespelarna mindre starkt än övriga. (Därav den lägre siffran i den delen av bedömningen) Men som helhet JÄTTEBRA!
Som hörapparatanvändare satt jag långt fram och hörde mycket bra.
Alltid upplyftande att gå på teater man får mersmak!
Marie Robertson talade för lågt
Tänkvärd pjäs, utmärkta skådespelare!
Jag förväntade mig mera! Ljudet var inte 100%.Inte heller alla skådesspelare. Ni kan bättre! Jag(vi)skall se andra gången Den bästa pjäsen!
jättebra (roligt och bra spelad)
Härlig interaktion med publiken. Stark närvaro i skådespeleriet.
Det är sällan jag blir så berörd som jag blev i lördags. Skratt och tårar om vartannat. Tack!
Det var verkligen en rolig variant på orginalet. Gillade publikkontakten.
Utan hårslinga i lokalen var det hopplöst att hänga med i dialogen, och behållningen blir en annan när man med hörselnedsättning måste gissa sig till vad som sägs på scen, så tyvärr, men väninnan jag bjöd med var mycket nöjd, med duktiga skådisar
Pjäsen säger en hel del av hur vi människor beter oss på ett väldigt underhållande sätt.
Mycket tankvärt. Bra omgjort som nutidsproblem. Upplyftande trots ämnet. HAn som spelade onykter gjorde det oerhört trovärdigt. Tyckte INTE om att de talade direkt till publiken. Blir konstigt när de bryter magin. NEJ TACK.
varför ni fick lägre poäng på föreställningen och manuset var att jag upplevde det lite för rörigt och upprepande periodvis. Men slutbetyg är att jag är Nöjd - tack!
Lite rörigt i början svårt att komma in i de olika rollerna. Andra akten helt suverän
Fin publikkontakt
Jag uppskattade verkligen föreställningen, att man integrerade med publiken, väldigt intressant! Och den tryckte på flera knappar hos en men innan man blev för emotionell så kom ett skratt. Väldigt fint!
Jättebra skådespel/are. 3:e och 4:e akten, som knöt ihop 1:a och 2:a kunde ha fogats ihop till en enda 3:e akt för förhöjd dramatik. Men jag är nog för fåkunnig för att tas på allvar!
Viktigt budskap som gestaltas på ett okonstlat sätt - så många kan ta till sig det. Älskar tajmingen och att alla är på scenen samtidigt:)
Fin rollsättning. Rösterna, volymen, var lite väl låg ibland. Stor publik äter ljud (akustiskt alltså). Men mycket fin föreställning!! Den kändes aktuell, både i manus och regi. Snyggt!
Intressant (gammalt!) och svårt grepp att tala direkt till publiken. Några klarade detta mycket bra, andra mindre bra. Mycket tänkvärda monologer.
Väckte många tankar om livet. Gick därifrån och kände mig extra tacksam och glad över mitt liv.
En av de bästa föreställningar jag sett
Underbart
Roligt manus, tänkvärd, roligt upplägg med dialogen med publiken, bra scenografi, mycket bra skådespeleri. Som vanligt en extra dimension som leder till djupare tankar och reflektioner. Tack!
Så glad att jag upptäckt Playhouse. Så nyfiken på er!
Så festlig teater, njöt, roades, tankeväcktes så resultat: Livet Ljuger men Duger! Tack för välspelad underhållning!
Det enda jag saknade var uppmickade skådespelare. Kanske för att vi satt långt bak. Men för att skådespelarna ska slippa ”prata högt” så micka upp ljudet. Så samlatstonerna blir mer naturliga, inget överdrivet. ÄLSKADE ALLT ANNAT!!
Mycket fin uppsättning. Gav oss glädje, skratt, igenkänning, vemod och sorg, oro och många tankar som stannade kvar. Stort varmt TACK!
Kontakt - E-post: daniel@playhouseteater.se - Telefon: 08-654 40 30.